De zorgsector is voortdurend in beweging. Er gebeurt veel. Steeds langer gericht op zelfredzaamheid en steeds meer op-maat met de behoefte van de cliënt centraal. Het ‘zorgen voor’ verandert naar ‘zorgen dat’ er een netwerk van participatie rondom kwetsbare ouderen ontstaat. Er komt al jaren veel af op professionals die in de zorg werken. Samen met Marloes Swinkels (Loeslivelearn) ondersteun ik jouw team graag in het behouden en ontwikkelen van je personeel, het voorkomen van uitgeblust personeel én het aantrekken van nieuw personeel.

Workshop: 1+1=3 de praktijk in
• 1 dag (als losse dagdelen te boeken)
• Kort & krachtig & inspirerend
• We draaien het om, eerst jouw praktijksituaties, dan de tips
• Snel resultaat: vandaag geleerd, morgen toe te passen
• Alles in een veilige sfeer
• Een boost voor je motivatie en ontwikkeling als je even wat ‘inzakt’ of met situaties worstelt op je werk
• Overal en altijd een succes deze dag!

Teamtraining 1 + 1 = 3
• Inzicht in jezelf – de ander – je team
• Kwaliteiten en valkuilen herkennen en erkennen
• Hoe spreken jullie elkaar aan en wat is daarin te verbeteren?
• Goed voor de teamspirit, de samenwerking en de communicatie

“Samen bereiken wij meer dan alleen. Op onze eigen, unieke wijze krijgen we vrijwel iedere deelnemer mee. Het mooiste compliment is dat de deelnemers het jammer vinden dat het afgelopen is en later vaak nog contact zoeken om te laten weten dat het werkt wat ze geleerd hebben.”
“Van nature voelen we een klik met deze branche en we hebben al vele jaren ervaring in de zorgsector. Altijd mensen-mensen, dienstverlenend, behulpzaam, zoekende naar balans tussen zorg verlenen en zorgen voor zichzelf, soms ‘lastige’ communicatie met diverse belanghebbenden zoals mantelzorgers, vrijwilligers, collega’s en familie. Door haar hands-on mentaliteit ervaren we bij deze doelgroep dat je niet moet aankomen met lange, uitgebreide trainingsdagen. Daarom deze korte leerinjecties waarin hun praktijk leidend is.”
Deze aanpak werkt en wordt als succesvol, leerzaam en fijn ervaren. In groepen van 6 tot 8 deelnemers staat eenieder continu in de leerstand. Deelnemers wordt gevraagd om met praktijkcases te komen en daarmee wordt direct geoefend. De een is trainingsactrice, de ander procesbegeleider. Men vraagt zich altijd weer af hoe de actrice die ‘lastige’ mantelzorger, vrijwilliger, collega, baas of cliënt kan neerzetten. Ze mogen dat gedrag bestellen wat ze moeilijk vinden om mee om te gaan.
Het meest waardevolle van deze opzet is dat de deelnemer in zijn eigen spiegel kijkt. In heel korte tijd wordt zichtbaar gemaakt waar de leerbehoefte zit. De deelnemer ontvangt daardoor gericht inzichten en tips om te groeien.
“We draaien het dus om. We beginnen met de praktijk. Door de laag van gedrag en vaardigheden aan te raken, gebeurt er ook iets in de diepere lagen van de overtuigingen en gevoelens. Met als gevolg een blijvend effect. Want uiteraard is de transfer IN de praktijk het allerbelangrijkst.”